April 5, 2020

Pogledajte zašto nikada ne biste trebali prevariti svog partnera

Ako mislite da prevarite svoju ženu, muža, djevojku ili dečka, bolje je da se zaustavite i razmislite o posljedicama onoga što ćete učiniti.

Evo nekoliko čvrstih razloga zbog kojih ne biste trebali varati svog partnera:

1. Ne postoji tajna koja neće biti otkrivena.

Ako još niste počinili varanje, ali to planirate učiniti, misleći da vaš partner to nikada neće otkriti, znajte da ništa ne može ostati sakriveno. Bez obzira na to kako ćete sakriti svoj čin nevjerstva ili nevjernosti, partner će to uskoro otkriti.

2. Slomićete srce vašeg partnera.

Ako varate svoju djevojku, dečka, muža ili ženu slomit ćete ne samo njihovo srce već i njihov um i dušu. Uništićete njihovo povjerenje, poštovanje, nadu i snove. Izazvat ćete im veliku tugu i depresiju koji bi im mogli uništiti život. Prestat će vjerovati u ljubav.

3. Slomit ćete srca onih koji su bliski vašem partneru.

Također ćete povrijediti ljude koji vole vašeg partnera, poput njihovih roditelja, braće i sestara i prijatelja. Bićete im veliko razočaranje. Sramit ćete se sebe.

4. Uništićete vezu ili brak.

Uništit ćete odnos koji ste vas dvoje izgradili s vremenom. Ako ste u braku, uništit ćete svoj brak i izgubiti ženu ili muža.

5. Slomićete srca svoje djece.

Oduzimaćete svojoj djeci sreću koju zaslužuju. Uništit ćete njihovu priliku da imaju sretnu porodicu. Na vas će gledati kao na lošeg oca koji je povrijedio njihovu mamu.

6. Izgubit ćete svoje dostojanstvo i integritet.

Označićete se varalicom. Bit ćete poznati kao lažljivac i osoba bez moralnih principa. Nećete biti dostojni poštovanja i časti. Pa čak i ako vam partner oprosti, vaš preživjeli odnos ili brak više nikada neće biti isti.

7. Mogli biste završiti u zatvoru.

Činjenja varanja, posebno preljuba i sklanjanja, nezakonita su i kažnjiva po zakonu u većini mjesta na svetu. Ako počinite ta djela, supružnik vas može tužiti. I ne samo to, vaša ljubavnica ili neki drugi ljubavnik također bi mogli biti stavljeni u zatvor. U nekim zemljama ponavljajuće varanje supruge može biti i oblik psihološkog nasilja koje je zakonom kažnjivo.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *