April 5, 2020

Možete li zaista prestati voljeti nekoga koga zaista volite?

Dok postoje sretnici koji pronađu ljubav koja traje, postoje i neki koji na putu nalete na veliku ljubav, a onda ona nestane nakon nekog vremena.

Ne možete zaista kriviti nikoga kada je u pitanju ljubav koja nije trajala.

Možete li zaista prestati voljeti nekoga koga ste istinski voljeli. Nažalost, to je moguće. Kako? Možda ćete htjeti pogledati ove scenarije:

1. Kad konačno ne vidite razlog za nastavak ljubavi.

Kažu da prava ljubav znači dozvoliti jedno drugom da raste. Uistinu, svaki dan rastete i postajete zreliji, ali stiže i vrijeme kada ne postoji ništa što prelazi vašu granicu. Postoje slučajevi kada se vi i vaš partner zaglavite, a niko se ne želi pomaknuti ili uložiti napor da napreduje. Više ne razmišljate o stvarima koje vas dvoje možete učiniti kao par. Više ne razmišljate o tome što jedni druge čine sretnima, utjehom ili emocijama. A s vaše strane, kada više ne vidite svog partnera kao svakodnevnu inspiraciju za život, to može biti znak da ste upravo prekinuli ljubav.

2. Kada počnete da cijenite sebe iznad svoje “prave ljubavi”.

Dolazi i trenutak kada se nađete više razmišljajući o vlastitom blagostanju, tj. Stvarima koje vas čine sretnim i zadovoljnim na štetu te osobe. To je ujedno i znak da vam se osjećaji prema partneru počinju blijedjeti.

3. Kad sjećanja više ne vrijede da se borite

Ponekad držimo osobu zbog svih sjećanja koja smo dijelili. Bilo je dobrih i loših vremena i problema koji su riješeni nakon milion sukoba i nesporazuma. Ali kao ljudska bića, umorni smo i mi. I naša srca postaju umorna. I da, istrošenost može biti naporna, govori nam da se prestanemo boriti i odbaciti sve jednom zauvijek.

4. Kad sami počinjete sagledavati budućnost.

Postoje i slučajevi kada, uprkos tome što romantično brinete o toj osobi, počnete sagledati svoju budućnost sami. Počinjete graditi snove po vlastitom zadovoljstvu, poput putovanja u različita mjesta, proučavanja novih vještina ili prijavljivanja za novi posao. Ali sve te aspiracije ne uključuju nikoga drugog osim sebe, i ne zanima vas hoće li vam se partner pridružiti ili ne.

5. Kada izreka “prva ljubav nikad ne umre” više ništa ne znači

Postoji popularni kliše koji kaže, „prva ljubav nikad ne umire.“ Ako ova poslovica više ne pokreće vaše srce, to samo znači da ste se potpuno preselili iz te prošle ljubavi.

To je ujedno i pokazatelj da ste sada više nego spremni da se suočite s onim što je pred nama, možda je to nova avantura ili pronalazak one koja će vam biti suđena.

6. Više niste ogorčeni.

Većinu vremena smo ljuti i ogorčeni zbog izgubljene ljubavi. I da, uprkos svim mukama, osobu i dalje volimo. Ali suprotnost ljubavi nije mržnja ili ljutnja ili ogorčenje; radije to je apatija. A kad počnete pokazivati ​​nikakve znakove, nikakve emocije o ljubavi koja na kraju nije dobro prošla, onda je najvjerovatnije da ste se već riješili svega obzira što ste nekada imali prema toj osobi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *