April 5, 2020

5 načina da ponovo zavolite sebe nakon raskida

Teško je proći kroz raskid.

Ali, kao i sve druge stvari koje dolaze i odlaze, trebali biste naučiti kako se nositi sa gubitkom. Nije kraj svijeta nakon što tvoja veza završi.

Trenutno se možete vidjeti u mraku, ali prekid je možda samo početak bolje i svjetlije budućnosti.

Prvi korak ka oporavku od raskida je učenje opet voljeti sebe. Ako se pitate kako, možda ćete htjeti početi s ovih pet jednostavnih načina:

1. Skuhajte si zdrav obrok.

Koliko je vremena prošlo otkad ste zadnji put skuhali svoj omiljeni obrok? Ako se ne sjećate, možda je to zato što ste najduže pripremali jela za nekog drugog, tj. svog bivšeg.
U redu, možda ne znate kako kuhati, ali u suštini ste toliko vremena i truda posvetili za dobrobit druge osobe.

Stvar je u tome što biste trebali početi doživljavati sebe kao osobu istinske, visoke vrijednosti. Možda ste zaboravili na svoju vrijednost, ali sada imate izbor da se premi sebi bolje ophodite i prepustite se maženju koje zaslužujete.

2. Krenite na solo putovanje!

Drugi način da ponovo izgradite dobar odnos sa sobom jeste odlazak na solo putovanje. Da, istražite turističko mjesto sami, a ne s prijateljima ili porodicom. Samo vi.

Između ostalog, ovo zaslužujete. Ovo je vrijeme za uspostavljanje kontakta sa sobom i ne slušanje mišljenja drugih ljudi. Ovo je i prilika da se ponovo upoznate, nakon što ste najduže vrijeme bili bolja polovica vašeg bivšeg partnera.

3. Čišćenje.

Čišćenje je dobar način da imate novi početak. Osim što se riješite nepotrebnih stvari, pustite i predmete koji podsjećaju na bol prošlosti. Zapravo, svi znamo da prepuštanje može biti naporno i osjećate se da još niste spremni za to, ali kad jednom započnete, nećete shvatiti da ste već na sredini svog puta.
Decluttering takođe oslobađa novi prostor za nova sjećanja. Ovo vam treba jer je to trenutak u kojem sebi pružate novu priliku u životu.

4. Dajte sebi vjetar u leđa kad god je potrebno.

Možda je vaš raskid upozoravajuća priča za vas da počnete više da cijenite sebe. Prestanite se pitati što se dogodilo što je dovelo do propadanja vaše veze. To možete učiniti tako što ćete se pohvaliti, posebno kad ste postigli nešto, završili zadatak ili učinili nešto za što niste znali da možete.

Na primjer, konačno ste usavršili svoj recept za tjesteninu. Možda je bilo potrebno nekoliko pokušaja, ali u ovoj najnovijoj verziji ispravno ste dobili svoje sastojke, mjerenja i vrijeme čekanja. Trebali biste biti ponosni na ovo postignuće, jer ste to uspjeli učiniti sami.

Pokušajte pronaći nešto dobro i lijepo u sebi. Kad ponovo počnete vjerovati u sebe, postajete sposobniji za suočavanje sa svojim raspadom.

5. Uživajte u sebi.

Prije svega, preporučuje se uživanje u slobodnom vremenu. Pravi je trenutak da se prepustite jer sada imate slobodu da radite ono što želite.

Suočimo se sa: Prekidi su bolni ne samo zato što ste se vi i vaš partner odlučili razdvojiti, već zato što se plašite da ne rasprsnete balon koji ste formirali. Ali istraživanje ove praznine uopće nije zastrašujuće; u stvari, uzbudljivo je, pa biste trebali uživati ​​u njemu svakog trenutka.

Pokušajte uživati ​​u svakom prolaznom trenutku koji provodite sa sobom, baveći se hobijima, putovanjima, popravljanjem stvari za koje smatrate da su slomljene i učenjem novih vještina. Jednom kada budete spremni, možda ćete htjeti početi dijeliti svoje jednostavne radosti s drugima, kao što su prijatelji i porodica.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *